Bedrijven & Kunstenaars

Andor Kranenburg

Andor Kranenburg is professioneel fotograaf met een geheel eigen stijl. Zijn foto’s zijn herkenbaar in het gebruik van licht/donker, waarbij het duister zowel in belichting als in het onderwerp van zn vrije werk een prominente plaats inneemt. Op Haagweg4, waarbij hij inmiddels de vaste huisfotograaf is, werkt hij veel samen met en voor kunstenaars. Hierbij inspireren zij elkaar.

Kranenburg is al vroeg begonnen met fotografie en is inmiddels naast fotograaf zeker kunstenaar. Zijn foto’s zijn zoveel meer dan een mooi plaatje. Wie langer naar een foto kijkt ziet hierin steeds meer lagen. Dat wat je ziet hoeft niet perse de waarheid te zijn, er is nog veel ruimte over voor de kijker om deze waarheid in en aan te vullen. In een tijdloze sfeer creëert Kranenburg een rauwe werkelijkheid die hij in al zn schoonheid weet vast te leggen. Hierbij spelen mensen als onderwerp altijd een grote rol.

In het werk dat hij in opdracht maakt, is deze tijdloze sfeer eveneens goed zichtbaar. In z;n kenmerkende licht/donker handschrift komen gekozen kenmerken naar zijn wens naar voren of juist niet. De wens van de opdrachtgever staat hier voorop, waarbij de visie van Kranenburg een extra toegevoegde waarde is. Hij is de regisseur van het licht en het moment.  Andor Kranenburg werkt net zo gemakkelijk in zijn studio als buiten op lokatie. Samen met de opdrachtgever bepaald hij de beste optie. Zo ontstaan bijzondere (zakelijke) portretten die zich onderscheiden. En voor iedere die zelf graag een camera hanteert, geeft Kranenburg ook cursussen. Van basiscursus Algemene basis fotografie tot specialisatie in portret-, beweging- of landschapsfotografie.

Contact

Haagweg 4, A06
info@andorkranenburg.nl
www.andorkranenburg.nl