Bedrijven & Kunstenaars

De Verbeelding

Toen Bas Schollaardt tijdens zijn studie door Van De Ende Producties gevraagd werd voor hen te komen werken had hij op de universiteit al diverse fi lmprojecten op zijn naam staan. Waar hij al ervaring had opgedaan als acteur en regisseur, leerde hij bij Van De Ende Producties op de redactie hoe een onderwerp uit te diepen, van diverse kanten te belichten en vervolgens een gestructureerd script te schrijven. Na 5 jaar was de tijd rijp voor zichzelf te beginnen en werd ‘De Verbeelding’ geboren. Inmiddels werkt Schollaardt alweer 10 jaar zelfstandig en nog altijd met evenveel plezier en enthousiasme.

Naast bedrijfsfilms, info-films en het filmen van presentaties en evenementen is hij nu ook bezig met e-learning en educatiefilms. Elk project begint met een uitgebreid gesprek met de opdrachtgever. Iets dat Bas Schollaardt nog steeds een van de leukste kanten van z’n werk vindt. Het samen objectief kijken naar een onderwerp of bedrijf en daar dan samen iets moois van te maken. En dan maakt het niet uit of het om een groot of klein bedrijf gaat, een info film of een presentatie: allen krijgen de onverdeelde aandacht van Schollaardt. Na het maken van een script geeft hij vanuit verschillende perspectieven z’n onderwerpen optimaal weer. Hij heeft hierbij een feilloos gevoel voor compositie en veel aandacht voor de gesproken taal in z’n producties. Beeld, geluid, boodschap en ritme. Alles klopt in een productie van De Verbeelding.

Bas is erg blij met z’n werkplek op de Haagweg. Zijn werkplek is een lichte ruimte met hoge plafonds, iets dat zijn creativiteit erg ten goede komt. Inmiddels heeft hij met een aantal kunstenaars samengewerkt. Niet alleen heeft hij creatieve processen vastgelegd ook wekte hij kunstwerken tot leven! Door het samenwerken met de kunstenaars doet hij zelf ook steeds nieuwe inspiratie op en experimenteert hij met nieuwe technieken.

Contact

Haagweg 4, E12
06-43062789
info@verbeelding.tv
www.verbeelding.tv/