Bedrijven & Kunstenaars

Fleur van den Berg

Fleur is niet bang om te verdwalen, sterker nog zij houdt er op zijn tijd van. Even het bekende loslaten en je hoofd de ruimte geven. Misschien wel onverwachts iets nieuws ontdekken of inspiratie opdoen… In het beeldende werk van Fleur draait het vooral om hoe mensen in het leven staan en met elkaar omgaan. Zij hecht daarbij veel waarde aan het hebben van een open en onderzoekende geest, het vergaren van eigen informatie en het met ‘meerdere ogen’ naar een situatie of onderwerp kijken. Dit laatste is duidelijk terug te vinden in haar gloednieuwe gratis WANDEREN-app.

De WANDEREN-app kon zij ontwikkelen dankzij een opdracht en met steun van Wijken voor Kunst Leiden. Deze app nodigt je uit te dwalen (wanderen) door de Merenwijk en de natuurgebieden daarachter. Wanneer je hiermee op pad gaat, krijgt de omgeving er middels ‘augmented reality beeld en geluid’ andere lagen van werkelijkheid bij. Deze komen voort uit een mix van feiten en fictie: historie, theatrale verhalen, toeristische info en dieren uit het gebied.

Beeldend kunstenaar Fleur van den Berg (Noordwijkerhout, 1972) zit sinds 1998 in de Haagweg 4. Zij studeerde af aan de KABK in Den Haag, richting Textiel-Monumentaal. Vervolgens heeft zij glasvormgeving aan de Rietveld Academie gevolgd, waar zij ook les in geeft. Fleurs werk bestaat grotendeels uit 3D-beelden. Onlangs maakte zij ook een reeks 2D-beelden waarin veel symboliek te vinden is over relaties, verbindingen, kringlopen en natuur.

Contact

www.fleurvandenberg.nl