Bedrijven & Kunstenaars

Hans de Bruijn

“Jetteke Bolten-Rempt geeft haar boek over Hans de Bruijn als titel mee: "De magie van verf". Inderdaad is het materiaal van de verf bij Hans de Bruijn een essentieel gegeven. Hans is een schilder en zijn werk gaat naast al het andere ook altijd over de werking van verf, de mogelijke metamorfoses,..'de magie van verf' dus.

“Het mislukte ideaal, de ondergang en de dood zijn de terugkerende thema's in het werk, soms dreigend maar ook ironisch. Hans de Bruijn heeft deze wereld geactualiseerd en naar zich toe gehaald. Dat heeft hij vooral tot stand gebracht door de verfbehandeling waarin de verf zelf al het verval lijkt uit te beelden. Op die manier wordt zijn techniek een machtig beeldend wapen waarmee hij van alles het betrekkelijke en tijdelijke kan tonen, tegelijk melancholiek, spottend en brutaal. Romantiek zonder sentiment.”

Bovenstaande tekst is van Michael van Hoogenhuyze. Het is een fragment uit de nieuwe monografie over mijn werk die in het najaar van 2017 zal verschijnen. Het boek wordt uitgegeven bij uitgeverij “De Muze”. Hierin komt de volledige tekst van Michael van Hoogenhuyze. Voormalig- KABK lector en auteur van: o.a.: “Van muzisch spel naar muzisch denken”. In deze monografie is ook een tekst van Arnold Heumakers opgenomen. A. Heumakers was docent aan de faculteit der geesteswetenschappen aan de UVA en auteur van: “De Esthetische revolutie”.

Hans de Bruijn exposeert in binnen en buitenland en geeft workshops Tekenen en Schilderen bij De Vrije Academie Leiden. Bekijk het actuele aanbod op de pagina Workshops.

Contact

Haagweg 4 B1
info@hansdebruijn.com
www.hansdebruijn.com