Bedrijven & Kunstenaars

Marjolein van Haasteren

Elektronische tablets bieden een venster naar onze realiteit: we zien het nieuws, doen kennis op of communiceren ermee naar anderen. Voor haar houten schilderspanelen maakt Marjolein regelmatig gebruik van de tabletvorm. Via deze tablets komen we oog in oog te staan met een wereld die naast de onze lijkt te bestaan.

“Wanneer wij weg zijn als mens, ziet alles er binnen de kortste keren heel anders uit. De natuur neemt het over en wij schitteren in afwezigheid.”

Marjolein is gefascineerd door wildgroei, schemergebieden, vegetatieve droomlandschappen en voorstellingen van het hiernamaals. Het is een beleving van de kluizenaar die door een verlaten landschap loopt, voorbij de gecontroleerde banen van de moderne maatschappij. De landschappen zijn hier niet meer ‘spastisch’ onderhouden en je mag voorbij het hek gaan, overal heen waar je wilt. Marjolein is gek op groen en maakt veelvuldig gebruik van tertiaire tinten en omber, waarmee zij de glorie van het vergane creëert. Beeldend kunstenaar Marjolein van Haasteren (Leiden, 1967) studeerde aan de KABK in Den Haag. Sinds 1993 heeft ze haar atelier op Haagweg 4.

Contact

Haagweg 4 B04
info@mvanhaasteren.nl
www.mvanhaasteren.nl