Verhalen uit de Haagweg

Ben jij de nieuwe Rembrandt?

In 2019 is het 350 jaar geleden dat de in Leiden geboren Rembrandt van Rijn overleed. In dit kader wordt onder auspiciën van Galerie Café Leidse Lente een schilderwedstrijd georganiseerd. Kunstenaars worden uitgedaagd zich door Rembrandt te laten inspireren en kans te maken op de titel Nieuwe Rembrandt!

Kunstenaars van binnen en buiten Leiden kunnen zich voor € 25,- inschrijven en vanaf 1 april (geen grap) een houten paneeltje van 30 x 40 cm ophalen bij de Leidse Lente. De kunstwerken moeten voor 31 mei 2019 worden ingeleverd. Alle disciplines zijn welkom, ook 3D en beelden.

Expositie

De werken worden vervolgens bij Galerie Café geëxposeerd. De tentoonstelling wordt geopend op Rembrandts verjaardag: 15 juli om 16 uur. Tijdens de opening maakt een jury bekend wie zich de nieuwe Rembrandt mag noemen.

Prijs

Je strijdt niet alleen om de eer. De eerste prijs bedraagt € 500,- plus een lidmaatschap van Galerie Café Leidse Lente en een boek over Rembrandt. De tweede prijs bedraagt € 250,- plus een lidmaatschap van Galerie Café Leidse Lente en een boek over Rembrandt.

Ben jij de nieuwe Rembrandt? Koop hier een paneeltje!